Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina v NATO by mala „veľmi negatívne“​ dôsledky pre bezpečnosť Európy, vyhlásil Kremeľ

.tasr .svet

Kremeľ dodal, že členstvo Ukrajiny v NATO bude pokladať za hrozbu pre Rusko a vyžiada si to tvrdú ruskú reakciu.

Ukrajina v NATO by mala „veľmi negatívne“​ dôsledky pre bezpečnosť Európy, vyhlásil Kremeľ SITA/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

kremeľ v pondelok vyhlásil, že členstvo Ukrajiny v Severoatlantickej aliancii (NATO) by malo „veľmi negatívne“ dôsledky pre európsku bezpečnosť. Ruské vedenie sa tak vyjadrilo pred summitom NATO v Litve, ktorý sa bude konať v utorok a v stredu. TASR prevzala správu z tlačových agentúr AFP a Reuters.

„Členstvo Ukrajiny v NATO bude mať veľmi, veľmi negatívne dôsledky pre celú bezpečnostnú architektúru v Európe, ktorá je už napoly zničená,“ povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Podľa jeho slov by to predstavovalo aj "absolútne nebezpečenstvo, hrozbu pre našu krajinu".

Summit NATO v litovskom hlavnom meste Vilnius má ukázať podporu Ukrajine, aj keď tá ešte nie je členom vojenskej aliancie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite