Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň na Starmuse

Liečba proruského plavca s kolesom

.marína Gálisová .názory

Muž, ktorý skúsil v neopréne a s detským kolesom preplávať rieku Narvu do Ruska, si uskutočnil svoj sen. Skončil v ruskom väzení a pred ruským sudcom. Ten ho posiela naspäť na Slovensko. S neistou perspektívou.

Marína Gálisová

kiežby takto dopadli všetci, ktorí uctievajú Putina, pomyslíte si. Ilegálny vstup do Ruska cez rieku, zatknutie ruskými pohraničníkmi, potom ruský súd. Pred sudcom si postoja v zamrežovanej klietke, vo väzbe zažijú všetky tie pravé krásy ruského väzenstva. Medzitým sa ich príbeh rozkríkne na ruskom Telegrame, odtiaľ prejde na ďalšie sociálne siete. A tak sa svet dozvie, že existuje istý Ján Mazák vystupujúci pod pseudonymom Jean de Mazac, vydal nejaké tie obskúrne knihy, skladá hudbu a má názory, ktoré by tiež mali byť obskúrne – ale, žiaľ, nie sú. Lebo jeho nehynúca láska k Rusku je na Slovensku rozšírená horšie než epidémia čiernych kiahní medzi neočkovanými.

Jean de Mazac dostal v Rusku zrýchlený kurz reality z prvej ruky. Zatkli ho za ilegálne prekročenie hraníc smerom dnu (tak často sa im to tam nestáva, a tak zrejme hneď zbystrili pozornosť). Dozvedeli sa dôvody jeho príchodu: miluje Rusko, miluje Putina, na Západe je všetko vyprázdnené a odporné, Západ podupáva sväté hodnoty umenia a v len Rusku je možné žiť naplnený život. Na ich základe celkom logicky poňali podozrenie o jeho duševnom zdraví. Keďže sa s cudzími bláznami naťahovať nemienia – čítajme, majú dosť vlastných –, posielajú ho naspäť. Systémom vyhostenia z Ruska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite