Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko zadržalo ďalšieho člena ruskej špionážnej siete

.tasr .svet

Ukrajinec evidentne robil výzvednú činnosť okolo kritickej infraštruktúry vrátane vojenských zariadení a prístavov. Poľsko zadržalo ešte v júni ruského profesionálneho hokejistu pre obvinenia zo špionáže.

Poľsko zadržalo ďalšieho člena ruskej špionážnej siete SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis Poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski

poľské bezpečnostné sily zadržali ukrajinského občana pre podozrenie zo špionáže pre Rusko, informovala v pondelok poľská tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na spravodajskú stanicu verejnoprávnej televízie TVP Info. Ide už o 15. zatknutie súvisiace s údajnou špionážnou sieťou operujúcou v Poľsku.

Ukrajinec evidentne robil výzvednú činnosť okolo kritickej infraštruktúry vrátane vojenských zariadení a prístavov.

O zatknutí, ktoré je ďalším z výsledkov vyšetrovania, informoval na Twitteri poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski.

Ako píše tlačová agentúra Reuters, Poľsko je zhromažďovacím centrom vojenských zásob pre Ukrajinu, a preto je dôležitým terčom ruských špiónov. Poľsko obviňuje Moskvu, že sa ho pokúša destabilizovať.

„Domáca bezpečnostná agentúra zadržala ďalšieho člena špionážnej siete pracujúcej pre ruské tajné služby,“ uviedol minister Kamiňski v tvíte. „Podozrivý sledoval vojenské zariadenia a námorné prístavy. Rusi mu pravidelne platili,“ dodal.

Ruské veľvyslanectvo vo Varšave zatiaľ neodpovedalo na e-mailovú žiadosť o vyjadrenie, informoval Reuters.

Poľsko zadržalo v júni ruského profesionálneho hokejistu pre obvinenia zo špionáže.

V marci oznámilo, že rozložilo ruskú špionážnu sieť a zadržalo deväť ľudí, ktorí podľa Varšavy pripravovali sabotážne akcie a sledovali železničné trate na Ukrajinu.

Nasledujúci mesiac Poľsko oznámilo, že zriaďuje 200-metrovú zónu zákazu vstupu okolo svojho terminálu na skvapalnený zemný plyn (LNG) v meste Šwinoujšcie. Ako dôvod uviedlo obavy z ruskej špionáže.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite