Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko zatvorí fínsky konzulát v Petrohrade

.tasr .svet

Fínsko pred mesiacom oznámilo, že vyhostí deväť ruských diplomatov z veľvyslanectva v Helsinkách, podozrivých z práce pre ruské tajné služby.

Rusko zatvorí fínsky konzulát v Petrohrade wikipedia

rusko vo štvrtok vyhlásilo, že uzatvára fínsky konzulát v Petrohrade a vyhostí jeho diplomatov. Má ísť o odvetný krok na „konfrontačnú protiruskú politiku“ Fínska. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Deväť zamestnancov fínskeho veľvyslanectva v Ruskej federácii a fínskeho generálneho konzulátu v Petrohrade bolo vyhlásených za nežiaduce osoby, “ uviedlo ministerstvo zahraničných vecí v Moskve. Ruská diplomacia dodala, že fínsky konzulát v Petrohrade zatvorí s platnosťou od 1. októbra.

Fínsko pred mesiacom oznámilo, že vyhostí deväť ruských diplomatov z veľvyslanectva v Helsinkách, podozrivých z práce pre ruské tajné služby.Fínsko a Rusko majú 1340-kilometrovú spoločnú pozemnú hranicu. Po ruskej invázii na Ukrajinu vlani vo februári Fínsko v obavách z agresie Moskvy zmenilo dovtedajšiu politiku neutrality a spoločne so susedným Švédskom požiadalo o vstup do Severoatlantickej aliancie. Oficiálnym členom NATO sa Fínsko stalo v apríli 2023.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite