Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prigožin nie je na bieloruskom území, tvrdí Lukašenko

.sita .svet

Lukašenko sa neobáva, že by sa wagnerovci obrátili proti Bielorusku.

Prigožin nie je na bieloruskom území, tvrdí Lukašenko SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

líder ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin nie je v Bielorusku, potvrdil tamojší vodca Alexander Lukašenko. Strojca nedávnej krátkej vzbury wagnerovcov by podľa neho mohol byť v Petrohrade alebo v Moskve, ale určite nie je na bieloruskom území. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Súčasťou dohody, ktorú sprostredkoval Lukašenko a ukončila postup wagnerovcov na Moskvu, je, že Prigožin odíde do Bieloruska, pripomína Sky News. V ostatných týždňoch sa špekuluje o tom, kde by sa Prigožin mohol nachádzať, keďže od vzbury ho nebolo vidno na verejnosti.

Lukašenko sa vyjadril aj na margo celej Wagnerovej skupiny, pre ktorú ponuka na usadenie sa v Bielorusku podľa neho stále platí. „Podľa mojich informácií z rána bojovníci Wagnerovej súkromnej vojenskej spoločnosti sú v ich táboroch. V stálych táboroch, kde sú od ich stiahnutia sa z frontu na zotavenie sa,“ povedal bieloruský prezident. Lukašenko zároveň uviedol, že sa neobáva, že by sa wagnerovci obrátili proti Bielorusku. Namiesto toho by ich podľa jeho slov mohli použiť na obranu krajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite