Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva zvažuje odklad volieb v okupovaných oblastiach Ukrajiny

.tasr .svet

V Rusku sa budú konať regionálne voľby 10. septembra. Predsedníčka ruskej volebnej komisie v júni oznámila, žeb považujú za možné uskutočniť hlasovanie aj v anektovaných oblastiach.

Moskva zvažuje odklad volieb v okupovaných oblastiach Ukrajiny SITA/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

vzhľadom na napätú bezpečnostnú situáciu v Ruskom obsadených oblastiach Ukrajiny zvažuje Moskva odloženie regionálnych volieb. Podľa pôvodných plánov sa mali uskutočniť na jeseň, TASR informácie prevzala od agentúry DPA.

Voľby „v určitých oblastiach nových regiónov Ruska“ možno odložiť, ak dôjde k „nepredvídateľným okolnostiam“ a ohrozeniu života a zdravia ľudí, ktorí tam žijú. Uviedla to predsedníčka ruskej volebnej komisie Ella Pamfilovová v pondelok na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom.

„Toto právo určite využijeme, keď na to budú vážne dôvody,“ citovala ju štátna tlačová agentúra TASS. Situáciu v obsadených ukrajinských oblastiach označila Pamfilovová za „neľahkú“.

Rusko vlani na jeseň v rozpore s medzinárodným právom vyhlásilo po fingovaných referendách štyri ukrajinské oblasti za anektované. Ukrajina od začiatku júna vedie protiofenzívu s cieľom okupované územia oslobodiť, pripomína DPA.

V Rusku sa budú konať regionálne voľby 10. septembra. Pamfilovová v polovici júna oznámila, že ruské ministerstvo obrany a Federálna bezpečnostná služba (FSB) považujú za možné uskutočniť hlasovanie aj v anektovaných oblastiach.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite