Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin poďakoval Wagnerovcom a ohlásil. že môžu uzavrieť zmluvy s ministerstvom obrany

.sita .svet

Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok večer v príhovore k národu poďakoval bojovníkom žoldnierskej Wagnerovej skupiny, ktorí urobili „správne rozhodnutie" a zastavili svoj pohyb.

Putin poďakoval Wagnerovcom a ohlásil. že môžu uzavrieť zmluvy s ministerstvom obrany SITA/AP Photo/Dmitri Lovetsky

„ďakujem tým vojakom a veliteľom z Wagnerovej skupiny, ktorí urobili jediné správne rozhodnutie, nešli do bratovražedného krviprelievania, zastavili sa na poslednej línii," povedal Putin. Informuje o tom web cnn.com.

Putin ďalej uviedol, že títo bojovníci budú mať „možnosť pokračovať v službe Rusku uzatvorením kontraktu s ministerstvom obrany alebo inými bezpečnostnými úradmi alebo sa môžu vrátiť k svojim rodinám a priateľom. Kto chce, môže ísť do Bieloruska. Počas prejavu Putin nespomenul meno lídra Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina.

Ruský prezident v pondelkovom večernom prejave vyhlásil, že „ozbrojená vzbura by bola aj tak potlačená". „Občianska solidarita ukázala, že akékoľvek vydieranie a pokusy organizovať domácu vzburu sa skončia porážkou," dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite