Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko hlási po vzbure vagnerovcov poškodené domy a cesty

.tasr .svet

V dedine Jelizavetovka bolo pri prestrelke za účasti vagnerovcov poškodených 19 domov.

Rusko hlási po vzbure vagnerovcov poškodené domy a cesty SITA/AP Photo

ruskí predstavitelia v nedeľu uviedli, že v dôsledku vzbury žoldnierov z tzv. Vagnerovej skupiny boli poškodené domy a cesty v niektorých oblastiach na juhozápade krajiny. Informovala o tom agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala.

Ozbrojená vzbura súkromnej Vagnerovej skupiny pod vedením Jevgenija Prigožina, ktorý v piatok ohlásil snahu zosadiť ruské vojenské vedenie, nečakane vyhrotila politickú a bezpečnostnú situáciu v Rusku. Prigožin vyhlásil, že jeho muži sú na ceste do Moskvy, len aby v sobotu večer oznámil, že im nariadil obrátiť sa späť do táborov na Ukrajine po tom, ako bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sprostredkoval ukončenie krízy.

Predstaviteľ ruskej Voronežskej oblasti Maxim Jancov v nedeľu uviedol, že v dedine Jelizavetovka bolo pri prestrelke za účasti vagnerovcov poškodených 19 domov.  V meste Rostov nad Donom, ktoré Prigožinova armáda obsadila a následne opustila, registrujú približne 10.000 štvorcových metrov ciest poškodených tankovými pásmi, uviedol starosta Alexej Logvinenko na sociálnej sieti.

Cez víkend úrady vo Voronežskej oblasti hlásili veľký požiar v sklade paliva, ktorý údajne vypukol pri „pochode“ vagnerovcov. Oblastný gubernátor Alexandr Gusev sa o ňom v nedeľňajšom vyhlásení nezmienil.

Ruské úrady nehlásili žiadne straty na životoch, hoci žoldnieri tvrdili, že zostrelili niekoľko vrtuľníkov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite