Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hunter Biden sa priznal k neplateniu daní a nelegálnej držbe zbrane

.tasr .svet

Hunter Biden sa k porušeniu federálnych zákonov priznal v rámci dohody s prokuratúrou, čím sa skončilo dlhotrvajúce vyšetrovanie druhého syna amerického prezidenta.

Hunter Biden sa priznal k neplateniu daní a nelegálnej držbe zbrane SITA/AP Photo/Patrick Semansky

syn amerického prezidenta Joea Bidena Hunter sa priznal k neplateniu federálnej dane z príjmu a k nelegálnemu držaniu strelnej zbrane. V utorok to oznámila prokuratúra v americkom štáte Delaware. TASR o tom informuje podľa agentúr AFP a AP.

Hunter Biden (53) sa k porušeniu federálnych zákonov priznal v rámci dohody s prokuratúrou, čím sa skončilo dlhotrvajúce vyšetrovanie druhého syna amerického prezidenta. Priznal, že v roku 2018 mal vo vlastníctve revolver Colt Cobra 38 special napriek tomu, že bol závislý na drogách.

„Viem, že Hunter verí, že je dôležité prevziať zodpovednosť za tieto chyby, ktoré urobil počas chaotického obdobia a závislosti vo svojom živote,“ uviedol Christopher Clark, právnik Bidenovho syna.

Hunter Biden bol závislý na drogách po smrti svojho brata Beaua Bidena v roku 2015. Priznaním viny sa zároveň vyhol súdnemu pojednávaniu.

Ako vysvetľuje agentúra AP, za nelegálnu držbu zbrane osobou závislou na drogách hrozí v USA až desať rokov odňatia slobody. Americké ministerstvo spravodlivosti však uviedlo, že Hunter Biden o tomto obvinení uzavrel predbežnú dohodu, jej detaily zatiaľ nie sú známe.

Biely dom sa k prípadu bezprostredne nevyjadril. Joe Biden však v uplynulom období viackrát čelil otázkam o drogovej závislosti a podnikateľskej činnosti svojho syna.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite