Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Británii sa začína nezávislé vyšetrovanie reakcie vlády na pandémiu covid-19

.tasr .svet

V utorok je na pláne prvé verejné vypočutie v rámci nezávislého vyšetrovania covidu, ktoré potrvá do roku 2026. Vyšetrovanie vedie bývalá sudkyňa Heather Hallettová a výsledkom by mali byť závery a odporúčania.

V Británii sa začína nezávislé vyšetrovanie reakcie vlády na pandémiu covid-19 SITA/AP Photo/ Alberto Pezzali

v Spojenom kráľovstve sa v utorok začína nezávislé vyšetrovanie reakcie vlády na pandémiu ochorenia covid-19 a jej dôsledkov. Podľa bývalého námestníka ministra zdravotníctva Jamesa Bethella bude vyšetrovanie trvať príliš dlho na to, aby sme sa poučili z chýb. TASR správu prevzala zo Sky News.

Úsilie poskytnúť odpovede rodinám je podľa Bethella správne. Upozornil však na praktické záležitosti pri príprave Spojeného kráľovstva na ďalšiu možnú pandémiu v budúcnosti.

„Tá práca by mala byť urobená dnes. Trvá príliš dlho, kým si vezmeme praktické ponaučenie z chýb, ktoré sme urobili v prvom prípade,“ uviedol.

„V prípade pripravenosti na hocijakú budúcu pandémiu sme skôr urobili krok späť, než sa posunuli dopredu,“ povedal Bethell, ktorý na pozícii námestníka pôsobil od marca 2020 od septembra 2021.

V utorok je na pláne prvé verejné vypočutie v rámci nezávislého vyšetrovania covidu, ktoré potrvá do roku 2026. Obyvatelia krajiny sa môžu prihlásiť ako svedkovia a takisto môžu predkladať dôkazy, píše BBC. Vyšetrovanie vedie bývalá sudkyňa Heather Hallettová a výsledkom by mali byť závery a odporúčania.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite