Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež vo svojom prvom veľkom televíznom rozhovore opäť vyzval na mier

.tasr .svet

Pápež odpovedal na otázky moderátorky Loreny Bianchettiovej. Televízne rozhovory František doteraz poskytoval buď z Vatikánu alebo prostredníctvom videospojenia.

Pápež vo svojom prvom veľkom televíznom rozhovore opäť vyzval na mier SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

pápež František v nedeľu vo svojom prvom vystúpení vo veľkom televíznom štúdiu opäť vyzval na mier a vyslovil sa proti vojne. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry DPA.

„Je to príbeh starý ako ľudstvo: S mierom vždy vyhráš, možno trochu, ale vyhráš; s vojnou stratíš všetko. A takzvané zisky sú stratami,“ povedala hlava katolíckej cirkvi v televíznej relácii „A Sua immagine “(Na jeho obraz) na talianskej stanici Rai 1, ktorá má centrálu v Ríme.

Pápež odpovedal na otázky moderátorky Loreny Bianchettiovej. Televízne rozhovory František doteraz poskytoval buď z Vatikánu alebo prostredníctvom videospojenia. Tento obľúbený katolícky TV-program sa tradične vysiela v nedeľu pred pápežovou modlitbou Anjel Pána.

Františkovo vystúpenie v predmetnej televíznej relácii, ktorá vznikla v roku 1997 v spolupráci s Talianskou biskupskou konferenciou (CEI), bolo naplánované už na koniec marca. Z jeho vystúpenia však zišlo, keďže pápeža práve v ten deň previezli do nemocnice pre dýchacie problémy a liečil sa tam tri dni.

Okrem 86-ročného pápeža z Argentíny boli v štúdiu prítomní aj ďalší hostia vrátane väzenského kaplána a mníšky, ktorá sa stará o zdravotne postihnutých. Prítomný bol aj mladý pár - Serena a Matteo, s ktorými sa František zoznámil, keď opúšťal nemocnicu. Oboch ich objal po tom, ako ich malá dcéra zomrela v danej nemocnici. Fotografia pápeža s plačúcimi rodičmi vtedy obletela celý svet.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite