Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dánsko by chcelo v júli usporiadať mierový summit pre Ukrajinu

.tasr .svet

Vzhľadom na pretrvávajúcu vojnu navrhuje Ukrajine aj Rusku čoraz viac krajín obdobné stretnutia zamerané na ukončenie konfliktu, či prípadne predkladá aj mierové iniciatívy.

Dánsko by chcelo v júli usporiadať mierový summit pre Ukrajinu SITA/Jonas Ekströmer/TT News Agency via AP Lars Lökke Rasmussen v strede

dánsko by chcelo v júli usporiadať summit, ktorého účastníci by mali hľadať možné cesty k uzavretiu mieru na Ukrajine. Povedal to v pondelok dánsky minister zahraničných vecí Lars Lökke Rasmussen, informuje TASR podľa správy stanice Sky News. 

„Ak Ukrajina dospeje k záveru, že nadišiel čas na takéto stretnutie, bolo by to fantastické, “ povedal Rasmussen. Dánsko by v takom prípade podľa jeho slov samozrejme chcelo byť hostiteľom takejto schôdzky.

Vzhľadom na pretrvávajúcu vojnu navrhuje Ukrajine aj Rusku čoraz viac krajín obdobné stretnutia zamerané na ukončenie konfliktu, či prípadne predkladá aj mierové iniciatívy. 

Sky News pripomína, že Čína vyzvala na prímerie vo svojom 12-bodovom dokumente, zatiaľ čo pápež František by chcel do Ruska a na Ukrajinu vyslať mierových vyslancov s cieľom pokúsiť sa dosiahnuť prímerie. Do Ruska a na Ukrajinu by zároveň mala čoskoro vycestovať aj skupina šiestich afrických lídrov, aby sa pokúsili nájsť riešenie konfliktu. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite