Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj vyvrátil dobytie Bachmutu ruskými silami, uviedol jeho hovorca

.tasr .svet

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poprel tvrdenia, že ruské sily dobyli mesto Bachmut na východe Ukrajiny. Uviedol to v nedeľu hovorca prezidentskej kancelárie Serhij Nikiforov.

Zelenskyj vyvrátil dobytie Bachmutu ruskými silami, uviedol jeho hovorca SITA/AP Photo/Libkos

„domnievam sa, že nie,“ reagoval Zelenskyj na otázku novinárov, či si myslí, že Kyjev má ešte stále Bachmut pod kontrolou a na nasledujúcu otázku o tvrdeniach, že Rusi mesto obsadili.

Prezidentská kancelária neskôr objasnila, že prezident reagoval na tvrdenia, či Rusi mesto obsadili. „Prezident tým poprel, že bol Bachmut obsadený,“ uviedol Nikiforov.

Viaceré média v nedeľu informovali, že Zelenskyj nepriamo potvrdil dobytie Bachmutu ruskými silami. Odvolávali sa na jeho vyjadrenia zo summitu krajín skupiny G7 v japonskej Hirošime.

Agentúra DPA neskôr napísala, že ukrajinský prezident bol vo svojich vyjadreniach nejednoznačný. Zelenskyj zdôraznil, že Bachmut je takmer úplne zničený a je v ňom množstvo Rusov. Označil to za tragédiu a poďakoval sa ukrajinským vojakom za ich úsilie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite