Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval na rokovania do Ríma

.tasr .svet

Lietadlo so Zelenským pristálo na letisku Ciampino, kde ho privítal taliansky vicepremiér a minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval na rokovania do Ríma SITA/Genya Savilov, Pool Photo via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval v sobotu do talianskej metropoly Rím, uviedli tamojšie médiá. TASR informuje na základe správy agentúr ANSA a AP.

Počas jednodňovej návštevy sa plánuje ukrajinský prezident stretnúť s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom, premiérkou Giorgiou Meloniovou a pápežom Františkom.

V talianskej metropole sa na Zelenského návštevu pripravili mimoriadnymi bezpečnostnými opatreniami vrátane nasadenia približne 1500 policajtov a bezpečnostného personálu, uviedli talianske médiá.

Pod špeciálnym dohľadom budú letiská, železničné stanice i metro a nad Rímom bude zriadená bezletová zóna, ktorá sa vzťahuje aj na drony. Všade, kde bude podľa očakávania Zelenskyj rokovať s talianskymi predstaviteľmi, budú rozmiestnení ostreľovači a v teréne budú aj protiteroristické jednotky talianskej polície.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite