Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež aj na Veľkonočný pondelok opätovne vyzval na modlitby za mier

.tasr .svet

Pápež pozdravil niekoľko tisíc veriacich na Námestí sv. Petra pri poludňajšej modlitbe Raduj sa, nebies Kráľovná, ktorá počas veľkonočného obdobia nahrádza modlitbu Anjel Pána.

Pápež aj na Veľkonočný pondelok opätovne vyzval na modlitby za mier SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

pápež František na Veľkonočný pondelok zopakoval svoje výzvy na mier, ktoré veriacim i svetu adresoval aj počas predošlých sviatočných dní. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a DPA.

Pápež pozdravil niekoľko tisíc veriacich na Námestí sv. Petra pri poludňajšej modlitbe Raduj sa, nebies Kráľovná, ktorá počas veľkonočného obdobia nahrádza modlitbu Anjel Pána.

Na konci obradov František pripomenul pondelkové 25. výročie podpísania Veľkopiatkovej dohody, ktorá ukončila desaťročia násilného konfliktu medzi katolíkmi a protestantmi v Severnom Írsku. Opätovne tiež prosil o dar mieru pre celý svet a apeloval na ľudí, aby sa naďalej modlili za mier, najmä na ťažko skúšanej Ukrajine.

V nedeľu si prišlo pápežovo tradičné požehnanie Urbi et orbi (Mestu a svetu) vypočuť na vatikánske námestie asi 100.000 veriacich. František vtedy vyzval na mier na Ukrajine, modlil sa za Ukrajincov i Rusov a vyzdvihol krajiny, ktoré vítajú utečencov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite