Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V roku 2024 budem znovu kandidovať, uviedol Biden

.tasr .svet

NBC s odvolaním sa na viaceré nemenové zdroje uviedla, že poprední porotcovia v Bielom dome sú pripravení prijať konečné rozhodnutia o začatí Bidenovej kampane za znovuzvolenie.

V roku 2024 budem znovu kandidovať, uviedol Biden SITA/AP Photo/Alex Brandon

americký prezident Joe Biden v pondelok uviedol, že plánuje znovu kandidovať vo voľbách v roku 2024, avšak ešte nie je pripravený to formálne oznámiť. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

„Plánujem kandidovať... no ešte nie sme pripravení to oznámiť, “uviedol šéf Bieleho domu pre reláciu Today americkej televízie NBC pred začiatkom honu na veľkonočné vajíčka v Bielom dome.

Biden uviedol, že má vo voľbách v roku 2024 v úmysle byť demokratickým kandidátom, no zatiaľ svoju kandidatúru formálne neoznámil. Biden aj americká viceprezidentka Kamala Harrisová však obaja uviedli, že budú kandidovať spoločne.

NBC s odvolaním sa na viaceré nemenové zdroje uviedla, že poprední porotcovia v Bielom dome sú pripravení prijať konečné rozhodnutia o začatí Bidenovej kampane za znovuzvolenie. „Rozhodovací proces je ukončený, no (Biden) neznáša ten tlak súvisiaci s tým, že musí oznámiť to, o čom už rozhodol,“ uviedol pre NBC zdroj oboznámený so záležitosťou.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite