Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vytváranie tlaku na parlament nepomôže vstupu Švédska do NATO, povedal Szijjártó

.sita .svet

Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó varoval Švédsko, že vytváranie tlaku na maďarských poslancov mu nepomôže v prístupe do Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Vytváranie tlaku na parlament nepomôže vstupu Švédska do NATO, povedal Szijjártó SITA/Markku Ulander/Lehtikuva via AP

podľa vládneho vyhlásenia zverejného vo štvrtok sa tak minister vyjadril tento týždeň v Bruseli po stretnutí s rezortnými kolegami krajín aliancie. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Szijjártó podľa vyhlásenia poukázal na to, že rozvrh hlasovania v súvislosti so švédskym členstvom v NATO závisí na parlamentnej skupine vládnej strany Fidesz. Tiež povedal, že maďarská vláda nemá žiadne podmienky, čo sa týka vstupu Švédska do NATO a o tom rozhoduje parlament.

Švédsko požiadalo o členstvo v NATO v máji spolu s Fínskom v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu, čím sa vzdali desaťročia trvajúcej neutrality. Fínsko sa stalo 31. členom aliancie v utorok. Švédske členstvo ešte neschválili Turecko a Maďarsko. Pre členstvo je potrebná ratifikácia od všetkých existujúcich členov NATO.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite