Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vplyvným Rusom berú pasy, dôvodom je paranoja z ich emigrácie a dezercie

.tasr .svet

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina potvrdil, že Rusko sprísnilo obmedzenia zahraničných ciest pre niektorých ľudí pracujúcich v „citlivých“ oblastiach.

Vplyvným Rusom berú pasy, dôvodom je paranoja z ich emigrácie a dezercie SITA/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

ruské bezpečnostné sily konfiškujú pasy vysokopostaveným predstaviteľom a riadiacim pracovníkom štátnych spoločností. Dôvodom je paranoja z prípadných únikov informácií, emigrácie a dezercie, uviedol v pondelok britský denník The Financial Times (FT). TASR informuje podľa portálu denníka The Guardian.

Šéf moskovskej redakcie FT Max Seddon v platenej sekcii novín napísal: „Toto zvyšovanie tlaku odráža hlboké podozrievanie, ktoré má Kremeľ a ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB), nasledovníčka sovietskej KGB, ohľadne vernosti civilnej elity Ruska. Mnohí jej príslušníci sú v súkromí proti vojne na Ukrajine a hnevá ich jej dopad na ich štýl života.“

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina potvrdil, že Rusko sprísnilo obmedzenia zahraničných ciest pre niektorých ľudí pracujúcich v „citlivých“ oblastiach.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite