Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Muž zaútočil v Berlíne granátom a nožom na troch ľudí

.tasr .svet

Nemecká polícia v sobotu uviedla, že zatkla 61-ročného muža, ktorý mal v Berlíne zaútočiť na troch ľudí ručným granátom a nožom.

Muž zaútočil v Berlíne granátom a nožom na troch ľudí SITA/AP Photo/Markus Schreiber

podľa polície odpálil podozrivý útočník v piatok večer granát vo vchode bytového domu v berlínskej mestskej časti Reinickendorf. Pri výbuchu utrpeli zranenia dve ženy vo veku 42 a 48 rokov a 61-ročný muž, dodala polícia vo vyhlásení.

Podozrivý sa následne rozbehol k dvom zraneným a zaútočil na nich nožom, následne z miesta činu utiekol, píše sa vo vyhlásení. 

Všetky tri zranené osoby boli hospitalizované, muž utrpel život ohrozujúce zranenia, uviedla polícia. Dodala, že podozrivého útočníka sa jej podarilo krátko po incidente zadržať.

Motív útoku je zatiaľ predmetom vyšetrovania. Polícia sa snaží zistiť, či sa útočník a napadnuté osoby navzájom poznali. Zatiaľ však nezverejnila žiadne podrobnosti o identite útočníka ani o zranených.

Nemecká agentúra DPA napísala, že podozrivý útočník a dve zranené ženy pochádzajú zo Srbska. Muž, ktorý pri útoku utrpel vážne zranenia, je údajne občanom Bosny a Hercegoviny.       

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite