Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína bude uprednostňovať vzťahy s Ruskom, uviedol Si Ťin-pching v Moskve

.tasr .svet

Si pricestoval na návštevu Ruska v pondelok a absolvoval už niekoľko hodinové neformálne stretnutie s prezidentom Vladimirom Putinom.

Čína bude uprednostňovať vzťahy s Ruskom, uviedol Si Ťin-pching v Moskve Shen Hong/Xinhua via AP

rusko a Čína sú významné susediace veľmoci a strategickí partneri, povedal v utorok čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí s ruským premiérom Michailom Mišustinom v Moskve. Čína podľa jeho slov bude vzťahy s Ruskom naďalej uprednostňovať. TASR správu prevzal z agentúry AFP.

Čínsky premiér Li Čchiang bude podľa prezidenta aj naďalej uprednostňovať všestranné strategické partnerstvo medzi Čínou a Ruskom.

Si pricestoval na návštevu Ruska v pondelok a absolvoval už niekoľko hodinové neformálne stretnutie s prezidentom Vladimirom Putinom. Čínsky prezident ho pri zvítaní v Kremli nazval „drahým priateľom“ a šéf Kremľa mu toto oslovenie opätoval. Si je podľa vlastných slov presvedčený, že Rusi v budúcoročných prezidentských voľbách podporia Putina.

Oficiálna schôdzka oboch prezidentov aj s účasťou delegácií je na programe v utorok.

„Včera som pozval prezidenta Putina, aby tento rok navštívil Čínu v čase, ktorý mu vyhovuje,“ uviedol Si Ťin-pching počas rokovania s ruským premiérom Michailom Mušistinom.

Ako pripomína agentúra AP, Čína potrebuje Rusko ako zdroj nerastných surovín aj ako partnera v súperení so Spojenými štátmi na svetovej scéne. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite