Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin obvinil Západ, že udrel na jeho krajinu „sankčnou vojnou"

.sita .svet

„Tieto problémy, ako viete, sme nevytvorili my," povedal Putin na výročnom kongrese Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov.

Putin obvinil Západ, že udrel na jeho krajinu „sankčnou vojnou" SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin obvinil Západ, že udrel na jeho krajinu „sankčnou vojnou", ktorá je podľa neho dôvodom poklesu ruského hrubého domáceho produktu (HDP). „Ide o pokles HDP o 4,7 percenta z dobre známych dôvodov, ako viete, z dôvodu sankčnej vojny, bezprecedentných problémov globálnej ekonomiky a systému medzinárodných vzťahov," povedal Putin. „Tieto problémy, ako viete, sme nevytvorili my," povedal šéf Kremľa na výročnom kongrese Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov. Išlo o jeho prvý príhovor k podnikateľskej komunite od začiatku vojny na Ukrajine.Informuje o tom portál cnn.com.

Rusko preorientuje svoju ekonomiku na krajiny, ktoré nezaviedli sankcie, dodal Putin. Zároveň vyzval podnikateľských lídrov, aby pomohli budovať novú ruskú ekonomiku a poďakoval sa im za ich snahu o pomoc ruskému štátu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite