Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko spúšťa školenia pre nezamestnaných, aby sa zamestnali v obrannom priemysle

.tasr .svet

Ruská vláda v stredu oznámila, že spúšťa bezplatné školenia pre ľudí bez práce, ktorých cieľom je zamestnať ich v obrannom priemysle.

Rusko spúšťa školenia pre nezamestnaných, aby sa zamestnali v obrannom priemysle SITA/Vadim Savitsky, Russian Defense Ministry Press Service via AP

toto odvetvie totiž čelí narastajúcemu tlaku, odkedy Kremeľ pred vyše rokom rozhodol o vyslaní inváznych jednotiek na Ukrajinu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Rusi, ktorí si hľadajú zamestnanie, budú môcť absolvovať bezplatné odborné kurzy alebo získať doplnkové odborné vzdelanie pre ďalšie zamestnanie v spoločnostiach spojených s vojensko-priemyselným komplexom,“ uviedla vláda na svojej webovej stránke.

Ruský premiér Michail Mišustin podpísal dekrét, ktorý na školenia približne 12 000 ľudí vyčleňuje v prepočte 8,6 milióna eur.

„Toto rozhodnutie pomôže podnikom v obrannom priemysle doplniť potrebných špecialistov a Rusom pomôže rýchlejšie si nájsť prácu,“ uviedla tlačová služba vlády.

AFP píše, že ruský prezident Vladimir Putin opakovane vyzýva zástupcov obranného priemyslu, aby zvýšili výrobu munície, ktorú ruské sily potrebujú v bojoch na Ukrajine.

Z oficiálnych údajov vyplýva, že Rusko na obranu a bezpečnosť vyčlenilo zhruba tretinu zo svojho tohtoročného rozpočtu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite