Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bieloruský prezident pricestuje v utorok na štátnu návštevu Číny

.tasr .svet

Lukašenko a Si Ťin-pching sa stretli vlani v septembri v uzbeckom Samarkande na samite Šanghajskej organizácie spolupráce, kde oznámili strategické partnerstvo medzi svojimi krajinami.

Bieloruský prezident pricestuje v utorok na štátnu návštevu Číny SITA/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

bieloruský prezident Alexandr Lukašenko pricestuje v utorok 28. februára na štátnu návštevu Číny, oznámilo v sobotu čínske ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

„Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga absolvuje štátnu návštevu od 28. februára do 2. marca,“ uviedla hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing.

Čínsky minister zahraničných vecí Čchin Kang svojmu bieloruskému náprotivku Siarhejovi Alejnikovi v telefonickom rozhovore povedal, že Čína je pripravená spolupracovať s Bieloruskom s cieľom prehĺbiť vzájomnú politickú dôveru.

Lukašenko a Si Ťin-pching sa stretli vlani v septembri v uzbeckom Samarkande na samite Šanghajskej organizácie spolupráce, kde oznámili strategické partnerstvo medzi svojimi krajinami, pripomína AFP.

Lukašenko je blízkym spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a podporuje ruskú inváziu na Ukrajinu, píše AFP. Bielorusko je od svojho suseda (Ruska) závislé finančne i politicky, dodáva táto agentúra.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite