Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ pridala Rusko na zoznam daňových rajov

.sita .svet

Zoznam, ktorý prvý raz vytvorili v roku 2017, v súčasnosti obsahuje celkovo 16 jurisdikcií.

EÚ pridala Rusko na zoznam daňových rajov SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

európska únia (EÚ) zaradila Rusko na svoj zoznam „nespolupracujúcich jurisdikcií v oblasti daní“. Rada Európskej únie to oznámila v utorkovom vyhlásení, informuje spravodajský portál CNN.

Rusko na zoznam pridali v súvislosti s novou legislatívou, ktorú Kremeľ prijal v roku 2022 a je „v rozpore s kritériami dobrej daňovej správy“ uvedenými v kódexe správania EÚ. Rusko tiež podľa Rady „nesplnilo svoj záväzok riešiť škodlivé aspekty osobitného režimu pre medzinárodné holdingové spoločnosti“, pričom dialóg s Ruskom o zdaňovaní sa po jeho invázii na Ukrajinu zastavil.

Zoznam, ktorý prvý raz vytvorili v roku 2017, v súčasnosti obsahuje celkovo 16 jurisdikcií. Jeho cieľom je podľa EÚ „prispieť k pokračujúcemu úsiliu o podporu dobrej správy v oblasti daní na celom svete“.

Na zozname nespolupracujúcich jurisdikcií sú momentálne aj Americká Samoa, Anguilla, Bahamy, Britské Panenské ostrovy, Kostarika, Fidži, Guam, Marshallove ostrovy, Palau, Panama, Samoa, Trinidad a Tobago, ostrovy Turks a Caicos, Americké Panenské ostrovy a Vanuatu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite