Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministri obrany NATO budú rokovať o pomoci Ukrajine a zásobách munície

.tasr .svet

Zvýšenie kapacít na výrobu streliva je tiež jednou z tém rokovaní v Bruseli a ministri budú venovať aj opatreniam na lepšiu ochranu kritickej podmorskej infraštruktúry.

Ministri obrany NATO budú rokovať o pomoci Ukrajine a zásobách munície AP Photo/Olivier Matthys

ministri obrany členských krajín NATO budú od utorka v Bruseli dva dni rokovať o ďalšej podpore Ukrajiny, či o úsilí Aliancie doplniť zásoby streliva. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

 Ministerskej schôdzke bude predsedať generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. V rámci prvého dňa sa uskutoční aj samostatné stretnutie kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny, ktoré organizujú Spojené štáty. 

 Medzi účastníkmi bruselských rokovaní má byť aj ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov. 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas minulotýždňovej návštevy Bruselu žiadal dodanie bojových lietadiel. Rozhodnutie o tejto záležitosti sa však v utorok podľa DPA neočakáva.

Zvýšenie kapacít na výrobu streliva je tiež jednou z tém rokovaní v Bruseli a ministri budú venovať aj opatreniam na lepšiu ochranu kritickej podmorskej infraštruktúry v spojitosti s údajnou sabotážou na potrubiach plynovodu Nord Stream. V stredu budú hovoriť o posilnení prítomnosti NATO v Európe - najmä na tzv. východnom krídle.

Stoltenberg v pondelok uviedol, že Severoatlantická aliancia plánuje zvýšiť svoje zásoby munície, ktoré sa vyčerpávajú v súvislosti s podporou poskytovanou ukrajinským silám v boji proti ruskej agresii.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite