Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska únia posiela ďalšiu núdzovú pomoc do Turecka a Sýrie

.sita .svet

Dovedna 21 členských štátov Únie vrátane Slovenska a tri účastnícke krajiny mechanizmu EÚ v oblasti civilnej ochrany vyslali do Turecka celkovo 38 tímov s 1652 záchranármi a 105 pátracími psami.

Európska únia posiela ďalšiu núdzovú pomoc do Turecka a Sýrie SITA/IHA via AP

po ničivom zemetrasení, ktoré minulý týždeň zasiahlo Turecko a Sýriu, Európska únia pracuje na nasmerovaní ďalšej núdzovej pomoci do oboch krajín. Referuje o tom oficiálny web Európskej komisie.

Dovedna 21 členských štátov Únie vrátane Slovenska a tri účastnícke krajiny mechanizmu EÚ v oblasti civilnej ochrany vyslali do Turecka celkovo 38 tímov s 1652 záchranármi a 105 pátracími psami. Komisia tiež nasmeruje pomoc na núdzové prístrešia a pomôže so zabezpečením bývania z rezervy rescEU.

Pre Sýriu EÚ zmobilizovala zimné stany, ohrievače, prikrývky, vodu, sanitárne a hygienické súpravy či kuchynské potreby. Medzinárodné hnutie Červeného kríža a Červeného polmesiaca pomôže s distribúciou v oblastiach kontrolovaných sýrskou vládou. Na územiach pod kontrolou povstalcov budú k dispozícii pracovníci Medzinárodnej organizácie pre migráciu.

Katastrofické zemetrasenie s magnitúdom 7,8, ktoré minulý pondelok zasiahlo územia Turecka a Sýrie, si vyžiadalo už viac ako 36-tisíc ľudských životov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite