Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska komisia navrhla zvýšenie pomoci Moldavsku do 145 miliónov eur

.sita .svet

Touto pomocou EK stojí pri Moldavsku v čase, v ktorom krajina pokračuje v implementácii svojho reformného programu, pričom zároveň čelí vplyvu ruskej vojny proti Ukrajine, bojuje s energetickou krízou a poskytuje útočisko vysokému počtu utečencov z Ukrajiny.

Európska komisia navrhla zvýšenie pomoci Moldavsku do 145 miliónov eur SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová

európska komisia (EK) v utorok navrhla zvýšenie poskytovanej makrofinančnej pomoci Moldavsku o sumu do 145 miliónov eur. Celkový objem tejto pomoci tak stúpne na sumu do 295 miliónov eur. EK o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Touto pomocou EK stojí pri Moldavsku v čase, v ktorom krajina pokračuje v implementácii svojho reformného programu, pričom zároveň čelí vplyvu ruskej vojny proti Ukrajine, bojuje s energetickou krízou a poskytuje útočisko vysokému počtu utečencov z Ukrajiny. V rámci dodatočnej pomoci v objeme do 145 miliónov eur bude suma do 45 miliónov eur poskytnutá prostredníctvom grantov a čiastka do 100 miliónov eur vo forme úverov za výhodných podmienok. Financie budú uvoľnené v treťom a štvrtom kvartáli tohto roka.

„Sme solidárni s Moldavskom, keďže otrasy vyplývajúce z brutálnej ruskej vojny naďalej ovplyvňujú túto krajinu. Dnes navrhujeme zvýšiť makrofinančnú pomoc Moldavsku o 145 miliónov eur. To výrazne podporí ekonomiku krajiny a energetickú bezpečnosť,“ uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite