Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po sčítaní tretiny všetkých okresov vedie v českých voľbách Babiš

.tasr .svet

Po sčítaní približne 30 percent hlasov zatiaľ v prvom kole českých prezidentských volieb vedie Andrej Babiš so ziskom približne 39 percent hlasov.

Po sčítaní tretiny všetkých okresov vedie v českých voľbách Babiš AP Photo/Petr David Josek

do druhého kola by spolu s Babišom podľa predbežných výsledkov postúpil Petr Pavel, ktorý zatiaľ získal okolo 31 percent hlasov, informuje TASR podľa predbežných výsledkov, ktoré zverejnila spravodajská televízia ČT24.

Na treťom mieste je zatiaľ Danuše Nerudová s necelými 14 percentami hlasov. Týchto troch kandidátov favorizovali aj predvolebné prieskumy.

Aktuálne dáta českých volieb nájdete na stránke volby.cz.

Pavel Fischer získal zatiaľ približne šesť percent hlasov. Jaroslav Bašta má zatiaľ necelých päť percent. Marek Hilšer a Karel Diviš majú menej ako tri percentá hlasov. Vyše pol percenta zatiaľ získal Tomáš Zima.

Volebná účasť dosiahla zrejme okolo 67 percent. 

Občania Českej republiky si mohli v piatok a v sobotu voliť v prvom kole volieb nového prezidenta alebo prezidentku. Volebné miestnosti sa zatvorili o 14.00 h. Svoj hlas mohlo odovzdať 8,3 milióna oprávnených voličov, o ktorých priazeň sa uchádzali ôsmi prezidentskí kandidáti. 

Ak žiaden kandidát nezíska v prvom kole nadpolovičnú väčšinu z celkového počtu platných hlasov, 27. a 28. januára sa uskutoční druhé kolo volieb.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite