Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na plynovode v Litve nastal výbuch, preventívne evakuovali obyvateľov

.sita .svet

Podľa predbežných údajov bola dôvodom explózie technická nehoda.

Na plynovode v Litve nastal výbuch, preventívne evakuovali obyvateľov SITA/AP Photo/Paulius Zidonis

na plynovode v centrálnej Litve, ktorý prepravuje plyn na sever krajiny a do susedného Lotyšska, v piatok nastala explózia. Neboli však hlásené nijaké zranenia alebo významné narušenia dodávok. Podľa pobaltských médií pre výbuch preventívne evakuovali obyvateľov neďalekej dediny.

Prevádzkovateľ litovského prepravného systému zemného plynu AB Amber Grid uviedol, že explózia bola ďaleko od obytných budov a podľa prvotných údajov nebol nikto zranený. Minister energetiky susedného Lotyšska Raimonds Čudars konštatoval, že explózia v Litve nespôsobila problémy s dodávkami zemného plynu v Lotyšsku. Podľa tlačovej agentúry Baltic News Service bol Čudars informovaný, že dôvodom výbuchu bola technická nehoda. Firma AB Amber Grid uviedla, že výbuch nastala na jednej z dvoch paralelných línií plynovodu, pričom druhá nebola poškodená. Plynovod prepravuje plyn z litovského prístavu Klaipeda.

SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite