Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko na Ukrajine bojuje s NATO, vyhlásil tajomník ruskej Bezpečnostnej rady

.tasr .svet

Rusko v súčasnosti na Ukrajine bojuje proti Severoatlantickej aliancii vedenej Spojenými štátmi. Vyhlásil to v utorok jeden z najbližších spolupracovníkov prezidenta Vladimira Putina - tajomník ruskej Bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev.

Rusko na Ukrajine bojuje s NATO, vyhlásil tajomník ruskej Bezpečnostnej rady SITA/Sergey Fadeichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„udalosti na Ukrajine nie sú konfliktom medzi Moskvou a Kyjevom, je to vojenská konfrontácia medzi Ruskom a NATO a predovšetkým Spojenými štátmi a Britániou,“ uviedol Patrušov.

„Plánom západniarov je pokračovať v rozdeľovaní Ruska a nakoniec ho jednoducho vymazať z mapy sveta,“ uviedol Patrušev v rozhovore pre ruský týždenník Argumenty i fakty.

Patrušev je bývalým sovietskym tajným agentom a Putina pozná od 70. rokov minulého storočia. Ako jeden z mála jeho spolupracovníkov dokáže ovplyvniť rozhodnutia šéfa Kremľa, píše Reuters.

Vojenská invázia Ruska na Ukrajinu vyvolala v Európe jeden z najničivejších konfliktov od druhej svetovej vojny. Zároveň v jej dôsledku prichádza k najväčšej konfrontácii medzi Moskvou a Západom od kubánskej jadrovej krízy v roku 1962.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite