Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína opäť otvára hranice

.tasr .svet

Napriek znovuotvoreniu čínskych hraníc sa teda väčšia vlna cestovného ruchu smerom z Číny neočakáva.

Čína opäť otvára hranice SITA/AP Photo/Wayne Zhang

čína sa z hľadiska cestovania v nedeľu opäť otvorí ostatným krajinám sveta po tom, čo Peking nedávno zrušil svoju striktnú politiku nulovej tolerancie covidu, ktorá znamenala prakticky uzatvorenie čínskych štátnych hraníc. Napísala o tom v sobotu agentúra DPA.

Bude však trvať ešte celé mesiace, kým sa cestovný ruch po takmer troch rokoch zavretých hraníc vráti v Číne do normálu. Množstvo turistov bude napríklad limitované aj nízkym počtom medzinárodných letov odchádzajúcich z územia Čínskej ľudovej republiky, analyzuje DPA.

Európska únia sa totiž obáva, že za súčasného stavu doslovnej explózie prípadov choroby covid-19 v Číne by sa v najľudnatejšej krajine sveta mohli objaviť nové varianty koronavírusu SARS-CoV-2. 

A preto už niektoré členské štáty eurobloku, ako napríklad Belgicko, Francúzsko, Nemecko, Švédsko a Taliansko, začínajú od turistov prichádzajúcich z Číny vyžadovať potvrdenie o negatívnom teste na covid-19, a to nie staršie než 48 hodín.

Napriek znovuotvoreniu čínskych hraníc sa teda väčšia vlna cestovného ruchu smerom z Číny neočakáva – počet letov z tejto ázijskej krajiny predstavuje v súčasnosti len jednu desatinu z ich množstva pred pandémiou – a navyše, letenky sú pre radového Číňana veľmi drahé.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite