Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Kyjeva hlásia viacero výbuchov, ruské útoky nastali aj v iných častiach Ukrajiny

.tasr .svet

Na Ukrajine sa v posledný deň roka 2022 opäť rozozvučali sirény upozorňujúce obyvateľstvo na ruské útoky.

Z Kyjeva hlásia viacero výbuchov, ruské útoky nastali aj v iných častiach Ukrajiny SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky Poškodená policajná stanica, Kyjev, 31.12.2022.

ako referuje web Ukrajinská pravda, systém protivzdušnej obrany bol aktivovaný v Kyjeve a niektorých ďalších oblastiach. Útoky boli hlásené aj z mesta Mykolajiv a Chmelnickej oblasti.

„Nebezpečenstvo trvá. Zostaňte v úkrytoch. Nič nenahrávajte ani nezverejňujte na sociálnych sieťach,“ vyzval ľudí šéf vojenskej administratívy v Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba. Korešpondenti Ukrajinskej pravdy hlásili najmenej päť výbuchov v ukrajinskej metropole. Ako uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko, zatiaľ evidujú najmenej jednu obeť, pričom dodal, že množstvo ľudí je zranených.

Oddelenie strategickej komunikácie ukrajinských ozbrojených síl na Telegrame informovalo taktiež o výbuchoch v mestách Džankoj a Jevpatorija na okupovanom ukrajinskom polostrove Krym. Podľa niektorých telegramových kanálov bol Džankoj zasiahnutý vysoko presnou zbraňou, pričom explózie vraj nastali v blízkosti tamojšieho letiska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite