Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vatikán potvrdil, že zdravie bývalého pápeža Benedikta XVI. sa zhoršilo

.tasr .svet

Vatikán v stredu potvrdil, že zdravotný stav emeritného pápeža Benedikta XVI. sa v posledných hodinách zhoršil a navštívil ho aj pápež František.

Vatikán potvrdil, že zdravie bývalého pápeža Benedikta XVI. sa zhoršilo SITA/L'OSSERVATORE ROMANO/POOL PHOTO VIA AP, FILE

„môžem potvrdiť, že v posledných hodinách došlo k zhoršeniu (zdravotného stavu) v dôsledku pokročilého veku,“ uviedol hovorca Vatikánu Matteo Bruni. Dodal, že stav 95-ročného Benedikta XVI. je pod kontrolou a má neustálu lekársku starostlivosť.

Pápež František v stredu oznámil, že jeho predchodca je veľmi chorý, a vyzval veriacich, aby sa zaňho modlili.

„Chcel by som vás všetkých požiadať, aby ste sa osobitne pomodlili za emeritného pápeža Benedikta... Aby ste naňho pamätali, pretože je veľmi chorý, a prosili Pána, aby ho utešil a podporil,“ povedal František na generálnej audiencii vo Vatikáne.

Františkov predchodca Benedikt XVI. ako prvý pápež po šiestich storočiach v roku 2013 dobrovoľne odstúpil z funkcie. Vtedy 85-ročný Benedikt svoju abdikáciu odôvodnil pokročilým vekom a tým, že už nemá dostatok síl na ďalšie vykonávanie povinností najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi. Teraz žije v ústraní vo Vatikáne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite