Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin obvinil Západ, že sa snaží „​roztrhať“​ Rusko

.tasr .svet

Ruský prezident Vladimir Putin kritizoval Západ za pokus „​roztrhať“​ Rusko. Vyplýva to zo zverejnenej časti rozhovoru, ktorý odvysiela štátna televízia Rossija 1 neskôr v nedeľu.

Putin obvinil Západ, že sa snaží „​roztrhať“​ Rusko SITA/Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„jadrom toho všetkého je politika našich geopolitických protivníkov, ktorých cieľom je roztrhať Rusko, historické Rusko,“ povedal Putin. „Vždy sa snažili 'rozdeľovať a panovať'... Naším cieľom je niečo iné - zjednotiť ruský ľud,“ dodal ruský prezident.

„Sme pripravení rokovať so všetkými zainteresovanými o prijateľných riešeniach, ale je to na nich - my nie sme tí, ktorí odmietajú rokovať, oni áno,“ povedal Putin v rozhovore pre štátnu televíziu Rossija 1.

Vyhlásil tiež, že ruské sily zničia najpokročilejší americký systém protivzdušnej obrany Patriot. „Samozrejme, že to zničíme, na 100 percent!“ povedal Putin.

USA v stredu oznámili, že Ukrajine poskytnú na obranu pred ruskou agresiou systémy Patriot v rámci balíka pomoci v hodnote 1,85 miliardy dolárov. Putin to vo štvrtok označil za „predlžovanie konfliktu“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite