Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Severná Kórea oznámila, že vykonala dôležitý test jej prvého špionážneho satelitu

.sita .svet

Štátna tlačová agentúra KCNA zároveň zverejnila čiernobiele snímky s nízkym rozlíšením, ktoré ukazujú juhokórejské hlavné mesto Soul a susedný Inčchon.

Severná Kórea oznámila, že vykonala dôležitý test jej prvého špionážneho satelitu SITA//Korea News Service via AP

raketu so satelitom odpálili v nedeľu s cieľom zhodnotiť systémy fotografie a prenosu údajov družice, uviedla agentúra. Satelit by mali dokončiť na budúci rok v apríli.

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) oznámila svoj „dôležitý úspech“ so satelitom deň po tom, čo Južná Kórea, Japonsko a USA informovali, že vykonala raketové testy. Dve balistické strely podľa nich preleteli zhruba 500 kilometrov vo výške maximálne 550 kilometrov a napokon dopadli do vôd medzi Kórejským polostrovom a Japonskom. Soul aj po pondelkovom vyhlásení trvá na tom, že KĽDR vypálila balistické strely a podľa hovorcu ministerstva obrany juhokórejské a americké spravodajské služby analyzujú ďalšie podrobnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite