Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel herec Ladislav Trojan

.tasr .svet

Vo veku 90 rokov v nedeľu 18.12.2022 zomrel herec Ladislav Trojan. Oznámila to jeho rodina, informuje TASR podľa servera novinky.cz.

Zomrel herec Ladislav Trojan pexels.com

„dnes nad ránom zomrel náš milý otec, herec Ladislav Trojan. Odišiel v spánku, v pokoji a mieri. Úsmev mal na tvári do poslednej chvíle,“ uviedli v nedeľu na sociálnych sieťach jeho synovia producent a režisér Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan.

Ladislav Trojan svoju prvú ochotnícku úlohu ešte ako dieťa odohral v orlovne v pražských Dejviciach. Táto sála sa postupom času premenila na dnes slávne divadlo, kde dlhodobo hrá jeho syn Ivan. Podľa vlastných slov sa k divadlu „navážno“ dostal až počas gymnázia vďaka jednému z profesorov. Po štúdiu na pražskej DAMU pôsobil vo viacerých divadlách, najdlhšie v Mestských divadlách pražských.

Hral vo vyše stovke filmov, z ktorých sú najznámejšie Vrchní prchni, Kamarát do dažďa alebo Vlastníci.

Asi najväčšiu popularitu mu vyniesla postava mladého Vendu Potůčka v  televíznom seriáli Traja chlapi v chalupe, kde hral spoločne s Lubomírom Lipským (dedo Potůček) a Janom Skopečkom (otec Potůček). Zahral si aj v seriáloch F. L. Věk alebo Poisťovňa šťastia.

Od roku 2011 do novembra 2018 moderoval Kúzelnú škôlku, kde hral deda Láďu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite