Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia ukončila rukojemnícku drámu v Dráždanoch, zranený je len páchateľ

.tasr .svet

Polícia v nemeckom meste Drážďany ukončila v sobotu rukojemnícku drámu v miestnom nákupnom centre a zadržala páchateľa. Ten je zranený, avšak žiadni rukojemníci zranenia neutrpeli, píše agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Páchateľ predtým zrejme zabil vlastnú matku.

Polícia ukončila rukojemnícku drámu v Dráždanoch, zranený je len páchateľ SITA/Jorg Schurig/dpa via AP

krátko predtým polícia oznámila, že v sobotu ráno našla telo ženy v rodinnom dome v drážďanskej štvrti Prohlis na juhovýchode metropoly spolkovej krajiny Sasko. Ako ďalej uviedla, tento trestný čin súvisí so zásahom v centre Drážďan, kde bola hlásená streľba v nákupnom stredisku Altmarkt-Galerie. Podozrivým zo zabitia ženy je jej 40-ročný syn, ktorý má nemecké občianstvo. Polícia vychádza z toho, že páchateľ je psychicky chorý.

Saská polícia predtým na sociálnej sieti Twitter potvrdila, že jej príslušníci boli počas trvania rukojemníckej drámy s páchateľom v telefonickom kontakte.

Zasiahnutá bola oblasť v okolí spomínaného nákupného centra, ktoré bolo evakuované, rovnako ako jeho okolie. V dôsledku udalostí polícia obmedzila dopravu v danej oblasti, vrátane prostriedkov MHD.

Bulvárny denník Bild predtým napísal, že jeden muž zabil pištoľou ženu a následne strieľal okolo seba. Údajne chcel vniknúť do budovy rozhlasovej stanice Radio Dresden, čo sa mu však nepodarilo. Potom mal strieľať na požiarne dvere pri hlavnom vchode a utiekol do nákupného centra Altmarkt-Galerie, kde sa zabarikádoval v drogérii. Podľa Bildu držal rukojemníkov práve v tejto predajni.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite