Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin nepríde na samit organizácie G20, Biden vopred vylúčil spoločné stretnutie

.sita .svet

Ruský prezident Vladimir Putin sa nezúčastní na samite organizácie G20, ktorý bude na budúci týždeň v Indonézii. Povedal to vo štvrtok predstaviteľ indonézskej vlády.

Putin nepríde na samit organizácie G20, Biden vopred vylúčil spoločné stretnutie SITA/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

na dvojdňový samit na Bali, ktorý sa začne 15. novembra, príde americký prezident Joe Biden, čínsky prezident Si Ťin-pching a ďalší svetoví lídri. Na čele ruskej delegácie bude minister zahraničia Sergej Lavrov.

Šéf Bieleho domu vylúčil stretnutie s Putinom, ak by sa ruský prezident na samite zúčastnil. Biden uviedol, že jedinou konverzáciou, ktorú by mohol s ruským vodcom mať, by bola diskusia o prepustení Američanov väznených v Rusku. Predstavitelia Bidenovej administratívy uviedli, že s globálnymi partnermi koordinujú izoláciu Putina, ak by sa rozhodol na samite na Bali zúčastniť osobne alebo virtuálne. Diskutujú o bojkote alebo o iných prejavoch odsúdenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite