Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátorka podala žalobu na Trumpa a jeho tri najstaršie deti pre podvody

.sita .svet

Newyorská generálna prokurátorka v stredu podala žalobu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa a jeho spoločnosti pre údajné obchodné podvody týkajúce sa niektorých z ich najcennejších aktív, vrátane nehnuteľností na Manhattane, v Chicagu a Washingtone, D.C.

Prokurátorka podala žalobu na Trumpa a jeho tri najstaršie deti pre podvody SITA/AP Photo/Evan Vucci, File

žaloba, ktorú Letitia James podala na štátnom súde v New Yorku, je kulmináciou trojročného civilného vyšetrovania niekdajšej republikánskej hlavy štátu a jeho Trump Organization. Tri Trumpove najstaršie deti, Donald Jr., Ivanka a Eric Trump, sú v nej tiež menovaní ako obžalovaní spolu s dvoma dlhoročnými manažérmi spoločnosti Allenom Weisselbergom a Jeffreym McConneym.

Prokurátorka, ktorá je demokratka, oznámila podrobnosti o žalobe na tlačovej konferencii. „Donald Trump falošne nafúkol svoje čisté imanie o miliardy dolárov, aby sa nespravodlivo obohatil a podviedol systém, čím nás všetkých podviedol,“ vyhlásila.

Prokuratúra strávila viac ako tri roky vyšetrovaním podvodných alebo zavádzajúcich ocenení nehnuteľností v ročných účtovných závierkach, ktoré boli poskytnuté potenciálnym obchodným partnerom, bankám alebo daňovým úradníkom. Cieľom podľa nej bolo vylepšiť Trumpov imidž miliardára a hodnota jeho majetku mu poskytla výhodu, zatiaľ čo inokedy znížila hodnotu aktív na daňové účely.

Trumpova právnička Alina Habba na žalobu reagovala s tým, že sa nesústreďuje na fakty alebo zákon, ale presadzovanie politickej agendy generálnej prokurátorky, a že prokuratúra pri vyšetrovaní prekročila svoje právomoci.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite