Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kráľovnin pohreb prilákal 28 miliónov britských divákov, podobne ako pri pohrebe princeznej Diany

.tasr .svet

Pondelkový štátny pohreb britskej kráľovnej Alžbety II. sledovalo doma na obrazovkách svojich televíznych prijímačov 28 miliónov Britov, čím sa tento smútočný program stal jednou z najsledovanejších udalostí za uplynulé roky.

Kráľovnin pohreb prilákal 28 miliónov britských divákov, podobne ako pri pohrebe princeznej Diany SITA/Jonathan Brady/Pool Photo via AP

obrad sa konal vo Westminsterskom opátstve v Londýne a vysielal sa do celého sveta. Väčšina divákov v Británii ho sledovala na verejnoprávnej stanici BBC. V určitých okamihoch sledovalo jej priamy prenos až 32,5 milióna divákov. V čase, keď kráľovninu rakvu vyprevádzali v sprievode z Westminsterského opátstva cez centrum Londýna, bola celková sledovanosť na úrovni 22,4 milióna divákov.

BBC mala najväčšie publikum od záverečného ceremoniálu letných olympijských hier v Londýne v roku 2012. Pondelková sledovanosť bola podobná ako pri pohrebe princeznej Diany v roku 1997, uvádza Reuters. Štatistika zahŕňa ľudí, ktorí program sledovali na kanáloch BBC One a BBC Two alebo na streamovacej platforme BBC iPlayer.

Údaj o sledovanosti predstavuje ľudí, ktorí sledovali vysielanie nepretržite aspoň tri minúty, čo je štandardný ukazovateľ sledovanosti. Údaj nezahŕňa ľudí v Británii, ktorí sledovali priamy prenos na mobilných zariadeniach.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite