Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chystá sa veľký obrat? Rusko oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí Charkovskej oblasti

.tasr .svet

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí východoukrajinskej Charkovskej oblasti, kde sa ukrajinským silám počas uplynulého týždňa podarilo dosiahnuť významný postup.

Chystá sa veľký obrat? Rusko oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí Charkovskej oblasti Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov povedal, že vojaci z oblastí v okolí miest Balaklija a Izium budú presunutí do Doneckej oblasti. Izium bolo hlavnou základňou ruských síl v Charkovskej oblasti, píše AP.

Rusko vojakov podľa Konašenka presúva s „cieľom dosiahnuť stanovené ciele špeciálnej vojenskej operácie a oslobodiť Donbas“. Rusko vo februári uznalo nezávislosť Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR), ktoré sa v tomto regióne (Donbas) na východe Ukrajiny nachádzajú.

Ukrajinskí predstavitelia v sobotu oznámili, že pod svoju kontrolu dostali značné územia na severovýchode krajiny, pripomína AP. Ukrajinské ozbrojené zložky uviedli, že v Charkovskej oblasti vstúpili do okupovaného mesta Kupiansk, ktoré je pre Moskvu kľúčovým zásobovacím centrom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite