Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Karola III. oficiálne vyhlásili za nového britského kráľa

.sita .svet

Udialo sa tak na stretnutí Nástupníckej rady.

Karola III. oficiálne vyhlásili za nového britského kráľa SITA/Jonathan Brady/Pool Photo via AP

britského kráľa Karola III. v sobotu predpoludním v Paláci svätého Jakuba v Londýne oficiálne vyhlásili za nového panovníka. Udialo sa tak na stretnutí Nástupníckej rady (Accession Council, pozn. red.). Karola III. na ceremónii sprevádza manželka Camilla a jeho syn a následník trónu, princ William, ktorý po ňom prevzal titul princ z Walesu.

O 11:00 miestneho času bude nasledovať hlavné verejné vyhlásenie z balkóna paláca. Na poludnie bude nasledovať ďalšie vyhlásenie v Kráľovskej burze v londýnskom City. V nedeľu na poludnie zas vyhlásenie o nástupe následníka na trón prečítajú v Škótsku, Severnom Írsku a Walese.

Na uznanie nového panovníka budú od času hlavného vyhlásenia v Paláci svätého Jakuba až do jednej hodiny po vyhlásení v Škótsku, Severnom Írsku a Walese vlajky vyvesené úplne. Potom ich znova zvesia na pol žrde v rámci smútku za zosnulou kráľovnou Alžbetou II.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite