Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet infekcií koronavírusom v Európe sa za posledných šesť týždňov strojnásobil

.sita .svet

Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti však zostal na nízkej úrovni.

Počet infekcií koronavírusom v Európe sa za posledných šesť týždňov strojnásobil SITA/AP Photo/Peter Dejong

počet infekcií koronavírusom v Európe sa v uplynulých šiestich týždňoch strojnásobil a tvoria takmer polovicu celosvetových nákaz. Uviedla to v utorok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Počet hospitalizácií pacientov s koronavírusom sa v rovnakom období zdvojnásobil, hoci počet pacientov umiestnených na jednotkách intenzívnej starostlivosti zostal na nízkej úrovni.

Šéf WHO pre Európu Hans Kluge vo vyhlásení označil COVID-19 za „nebezpečné a potenciálne smrteľné ochorenie“, ktoré by ľudia nemali podceňovať. Dodal, že motorom nových vĺn infekcií na európskom kontinente sú vírusy príbuzné variantu omikron, pričom opakované infekcie by mohli viesť k takzvanému „dlhému covidu“.

WHO uviedla, že 53 krajín európskeho regiónu, do ktorého organizácia zahŕňa aj strednú Áziu, minulý týždeň nahlásilo takmer tri milióny nových infekcií koronavírusom, pričom tento vírus každý týždeň zabíja približne tritisíc ľudí. „Zároveň s rastom počtu prípadov pozorujeme aj viac hospitalizácií, čo sa v jesenných a zimných mesiacoch len zvýši,“ poznamenal Kluge.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite