Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Británií sa začal výcvik prvých stoviek ukrajinských vojakov

.sita .svet

Briti plánujú vycvičiť do 10-tisíc ukrajinských vojakov v zaobchádzaní so zbraňami, v prvej pomoci na bojisku a v hliadkovej taktike.

V Británií sa začal výcvik prvých stoviek ukrajinských vojakov SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

prvý oddiel ukrajinských vojakov, z ktorých mnohí nemajú predošlé vojenské skúsenosti, prišiel do Veľkej Británie na výcvik, keďže Ukrajina sa snaží nahradiť tých, ktorí padli alebo boli zranení počas ruskej invázie. Prvé stovky nováčikov cvičia na viacerých miestach v Británii v prvej fáze programu, ktorého cieľom je vycvičiť do 10-tisíc ukrajinských vojakov v zaobchádzaní so zbraňami, v prvej pomoci na bojisku a v hliadkovej taktike. Informovalo o tom britské ministerstvo obrany.

Výcvik vojakov je súčasťou širšieho balíka pomoci Ukrajine, ktorý zahŕňa protitankové zbrane, raketové systémy a ďalšiu techniku za 2,3 miliardy libier. „S využitím prvotriednych skúseností britskej armády pomôžeme Ukrajine obnoviť jej sily a zvýšiť jej odolnosť, keďže bránia suverenitu svojej krajiny a právo vybrať si svoju vlastnú budúcnosť," povedal britský minister obrany Ben Wallace.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite