Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na londýnskom letisku zadržali muža podozrivého zo špionáže pre Rusko

.tasr .svet

Metropolitná polícia zadržala v pondelok večer na londýnskom letisku Gatwick muža pre podozrenie zo špionáže. TASR o tom informuje na základe stredajšej správy agentúry DPA a PA Media.

Na londýnskom letisku zadržali muža podozrivého zo špionáže pre Rusko AP Photo/Rick Bowmer

podľa bulvárneho denníka The Sun je muž obvinený zo špionáže na území Británie v prospech ruského prezidenta Vladimira Putina. V čase zatknutia čakal na odlet.

Hovorca Metropolitnej polície, nazývanej aj Scotland Yard, potvrdil, že „policajti z veliteľstva boja proti terorizmu zadržali v pondelok 13. júna na letisku Gatwick muža štyridsiatnika pre podozrenie z porušenia prvého oddielu zákona o úradnom tajomstve z roku 1911.“ Ako vysvetľuje DPA, prvý oddiel zákona sa týka informácií obsiahnutých v poznámkach, plánoch alebo náčrtoch, ktoré môžu byť prospešné pre nepriateľa.

Podozrivý po prevoze na londýnsku policajnú stanicu zostáva vo väzbe, dodal hovorca s tým, že vo veci naďalej prebieha vyšetrovanie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite