Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj vyjadril nádej, že jeho krajina dostane štatút kandidáta na členstvo v Európskej únii

.sita .svet

„Som presvedčený, že toto rozhodnutie môže posilniť nielen náš štát ale aj celú Európsku úniu," uviedol ukrajinský prezident.

Zelenskyj vyjadril nádej, že jeho krajina dostane štatút kandidáta na členstvo v Európskej únii AP Photo/Natacha Pisarenko

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril nádej, že jeho krajine bude udelený štatút kandidáta na členstvo v Európskej únii. V sobotňajšom nočnom videopríhovore vyhlásil, že konečná fáza tohto „veľkého diplomatického maratónu" sa začala dnes. „A v tomto maratóne sme v skutočnosti spolu s Európskou úniou v jednom tíme a tento tím musí zvíťaziť," povedal Zelenskyj. Informuje o tom portál bbc.com.

„Som presvedčený, že toto rozhodnutie môže posilniť nielen náš štát ale aj celú Európsku úniu," uviedol ukrajinský prezident. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorá v sobotu so Zelenským rokovala v Kyjive, povedala, že Ukrajina na budúci týždeň dostane odpoveď, či môže pokročiť do ďalšej fázy integrácie do únie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite