Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež vyzval Moskvu a Kyjev na veľkonočné prímerie

.tasr .svet

Pápež František vyzval v nedeľu Moskvu a Kyjev, aby uzavreli veľkonočné prímerie, ktoré by viedlo k rokovaniam o trvalom mieri. TASR prevzala správu od stanice Sky News a agentúry AFP.

Pápež vyzval Moskvu a Kyjev na veľkonočné prímerie AP Photo/Gregorio Borgia

„zložte zbrane!“ vyzval František bojujúce strany počas bohoslužby na Námestí svätého Petra vo Vatikáne, kde sa na Kvetnú nedeľu zišli desaťtisíce ľudí.

„Nech sa začne veľkonočné prímerie. Ale nie na opätovné vyzbrojenie a obnovenie boja, ale na dosiahnutie mieru prostredníctvom skutočných rokovaní,“ povedal pápež.

František odsúdil vojnu, kde sú podľa jeho slov bezbranní civilisti vystavení ohavným masakrom a príšernej krutosti. „Aké víťazstvo spočíva v umiestnení vlajky na hromadu trosiek?“ spýtal sa.

Od februára, keď Rusko spustilo vojenskú inváziu na Ukrajinu, prebiehajú mierové rozhovory v Bielorusku a cez videospojenie. Zatiaľ sa delegáciám nepodarilo dohodnúť prímerie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite