Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin dostáva nepravdivé informácie o ruskej armáde na Ukrajine, tvrdia tajné služby USA

.tasr .svet

V stredu to vyhlásil jeden z predstaviteľov USA, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AP.

Putin dostáva nepravdivé informácie o ruskej armáde na Ukrajine, tvrdia tajné služby USA Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

predstavitelia amerických tajných služieb zistili, že ruský prezident Vladimir Putin dostáva od svojich poradcov nepravdivé informácie o výkone, aký podávajú ruské sily na Ukrajine. 

Predstaviteľ pod podmienkou anonymity povedal, že toto zistenie spravodajské služby nedávno odtajnili - Putin sa podľa nich cíti nesprávne informovaný o ruskej armáde, a preto teraz medzi ním a vysokopostavenými predstaviteľmi obrany neustále vládne napätie.

Tento predstaviteľ neuviedol podrobnosti o dôkazoch, na základe ktorých dospeli tajné služby k takémuto zisteniu.

Kruhy spravodajských služieb však podľa neho dospeli k záveru, že Putin nevedel, že armáda využíva a stráca na Ukrajine brancov (odvedencov). Tajné služby tiež zistili, že Putin nie je úplne informovaný ani o rozsahu škôd, ktoré ruskej ekonomike spôsobujú sankcie uvalené Spojenými štátmi a ich spojencami.  

Tieto zistenia dokazujú "jasné zlyhávanie v toku presných informácií" odovzdávaných Putinovi a ukazujú aj to, že Putinovi vysokopostavení poradcovia "sa mu boja povedať pravdu", doplnil americký predstaviteľ.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite