Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj je pripravený diskutovať o záväzku nepridať sa k NATO

.sita .svet

To, že sa Ukrajina nepridá k NATO, je podľa ukrajinského prezidenta kompromisom pre všetkých.

Zelenskyj je pripravený diskutovať o záväzku nepridať sa k NATO Peter Klaunzer/Keystone via AP Demonštrácia proti ruskej invázií. Bern, Švajčiarsko, 19.3.2022

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený diskutovať o záväzku, že sa jeho krajina nebude usilovať o členstvo v Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO) výmenou za prímerie, stiahnutie ruských vojakov a garancie ukrajinskej bezpečnosti. V pondelkovom rozhovore s ukrajinskými televíziami povedal, že je to kompromis pre všetkých. „Pre Západ, ktorý nevie, čo s nami v súvislosti s NATO robiť, pre Ukrajinu, ktorá chce bezpečnostné záruky, a pre Rusko, ktoré nechce ďalšie rozširovanie NATO,“ vysvetlil Zelenskyj.

Zelenskyj tiež zopakoval svoju výzvu na priame rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Kým sa nestretne s Putinom, nie je podľa neho možné pochopiť, či Rusko vôbec chce vojnu zastaviť. Kyjev podľa prezidenta bude pripravený diskutovať o štatúte Krymu aj regiónu Donbas kontrolovaného proruskými separatistami po prímerí, ako aj o krokoch k poskytnutiu bezpečnostných záruk.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite