Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Francúzsko zmrazilo ruský majetok za 850 miliónov eur

.tasr .svet

Francúzsko zmrazilo a zadržalo majetok ruských oligarchov v hodnote približne 850 miliónov eur. Oznámil to v nedeľu francúzsky minister hospodárstva Bruno Le Maire, informovala agentúra DPA.

Francúzsko zmrazilo ruský majetok za 850 miliónov eur SITA/AP Photo/Francois Mori

zablokované boli okrem iného nehnuteľnosti v hodnote 539 miliónov dolárov, ako aj ďalších 150 miliónov eur na súkromných účtoch vo francúzskych bankách a dve jachty s cenou 150 miliónov eur, spresnil minister pre rozhlasovú stanicu RTL.

Francúzsko vytvorilo pracovnú skupinu pre uplatňovanie sankcií EÚ zavedených voči ruským oligarchom a ľuďom z blízkeho okolia ruského prezidenta Vladimira Putina.

Cieľom tejto skupiny je nájsť ich majetok vo Francúzsku a identifikovať majiteľov bankových účtov, luxusných víl a jácht, čo sa ukázalo ako komplikovaná úloha vzhľadom na mnohé schránkové spoločnosti, ktoré ich totožnosť zakrývajú, približuje DPA.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite